REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Silvestrovské marinované plátky z vepřové kýty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Inspirace na silvestrovský oběd, nebo časnou večeři. Den předem marinované plátky vepřové kýty zprudka opečené na oleji, servírované s různě upravenými brambory, nebo chlebem a nějakým zeleninovým salátem.


Ingredience:
1 kgvepřové kýty (lze i použít kuřecí řízky)
olej
Na marinádu:
4 ksvejce
1 lžícekečupu
1 lžícehořčice
1 lžícemléka
1 lžíceworcesterské omáčky
1 lžičkadrceného kmínu
1 lžičkačervené papriky
1 lžičkamajoránky
1 lžičkapepře
1 lžičkasoli
Na přílohu:
různě uparvené brambory nebo chleba
zeleninový salát

Postup:

1. Maso naporcujeme a naklepeme
2. Všechny přísady spolu smícháme dohromady, do připravené marinády pak maso vložíme a necháme v lednici 24 hodin marinovat
3. Druhý den opečeme na oleji, podáváme s různě upravenými brambory nebo chlebem a zeleninovým salátem.

Doporučení:

Příklad vhodného salátu: Křimický salát zimní.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy