REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Silvestrovské fondue

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masové nebo sýrové fondue jsou vždycky dobrý nápad všude tam, kde je parta prima lidí, kamarádů nebo dobrých přátel. Právě na Silvestra je dost času a správná atmosféra právě na tento druh přípravy pokrmů přímo na stole.


Ingredience:
1,5 kgdobře odleželé svíčkové nebo jiného kvalitního minutkového masa
1 loleje
mletý pepř, sůl
Jako příloha:
bílá veka či jiné čerstvé pečivo
různé pikantní omáčky
hořčice
kečup
sterilované cibulky
okurky v sladkokyselém nálevu
zavařené houby
nastrouhaný křen ...

Postup:

1. Odleželé maso nakrájíme na sousta o hraně asi 2 cm a to těsně před samotnou přípravou (maso musí být suché)
2. Kostky masa nasolíme, okořeníme pepřem případně jiným kořením dle vaší chuti a fantazie
3. Olej rozpálíme až téměř k bodu varu, pak ho velmi opatrně nalijeme do nádoby na fondue, kterou umístíme doprostřed stolu, pod nádobou zapálíme oheň, aby udržoval olej teplý
4. Každý stolovník si napichuje jednotlivá sousta na speciální dvouzubou fondue vidličku a sám si ji v tuku opéká (sousto je opečená cca za 2-3 minuty)
5. Současně s nádobou na fondue doplníme stůl o pepř, sůl a další ingredience, jako jsou různé studené pikantní omáčky, hořčice, kečup, okurky … každý stolovník má svůj dezertní talířek, kde si svá sousta chystá a pak konzumuje.

Doporučení:

Někdo raději masové fondue připravuje místo v horkém oleji ve vývaru, sousta jsou pak uvařená, také se připravují o něco déle.

Poznámka:

Okořeněné kousky masa v horkém oleji mírně prskají, proto maso můžeme opékat neokořeněné a jednotlivá sousta si pak dochutit po opečení.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy