Recept z Ruska na těstové taštičky plněné skopovým nebo vepřovým a hovězím masem.
Ingredience:
330 g | hrubé mouky |
1 ks | vejce |
0,5 lžičky | soli |
hrnek vody | |
Náplň: | |
200 g | skopového nebo vepřového masa |
200 g | hovězího masa |
1 ks | cibule |
1 lžička | soli |
0,5 lžičky | cukru |
mletý pepř |
Postup:
1. Z mouky a vody umíchané s vejcem, mírně posolené, vypracujeme nudlové těsto
2. Tuhé hladké těsto necháme cca 30 minut odpočinout 3. Hovězí, skopové nebo vepřové maso umeleme, přidáme strouhanku, sůl, cukr, pepř, cca 6 lžic vody a na jemno nastrouhanou cibuli a vše dobře promícháme, necháme chvíli uležet a pustíme se opět do těsta
4. Těsto zatím lehce vyválíme a formičkou o průměru 3,5 cm si naznačíme do těsta kroužky
5. Potřeme vejcem
6. Do středu naznačených kroužků dáme lžící kousek nádivky, pak kolečka dovykrojíme, v půli přehneme a v okraji dobře stiskneme
7. V mírně vařící, osolené vodě jednotlivé pelmeně vaříme asi 10 minut
8. Pelmeně podáváme z různými typy pikantních omáček, nebo jen s máslem či smetanou.
Sladkokyselé zelí jako příloha toto jídlo počeští.