REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sibiřské pelmeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Ruska na těstové taštičky plněné skopovým nebo vepřovým a hovězím masem.


Ingredience:
330 ghrubé mouky
1 ksvejce
0,5 lžičkysoli
hrnek vody
Náplň:
200 gskopového nebo vepřového masa
200 ghovězího masa
1 kscibule
1 lžičkasoli
0,5 lžičkycukru
mletý pepř

Postup:

1. Z mouky a vody umíchané s vejcem, mírně posolené, vypracujeme nudlové těsto
2. Tuhé hladké těsto necháme cca 30 minut odpočinout 3. Hovězí, skopové nebo vepřové maso umeleme, přidáme strouhanku, sůl, cukr, pepř, cca 6 lžic vody a na jemno nastrouhanou cibuli a vše dobře promícháme, necháme chvíli uležet a pustíme se opět do těsta
4. Těsto zatím lehce vyválíme a formičkou o průměru 3,5 cm si naznačíme do těsta kroužky
5. Potřeme vejcem
6. Do středu naznačených kroužků dáme lžící kousek nádivky, pak kolečka dovykrojíme, v půli přehneme a v okraji dobře stiskneme
7. V mírně vařící, osolené vodě jednotlivé pelmeně vaříme asi 10 minut
8. Pelmeně podáváme z různými typy pikantních omáček, nebo jen s máslem či smetanou.

Doporučení:

Sladkokyselé zelí jako příloha toto jídlo počeští.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy