REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šašlik

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skopová kýta nebo vykostěné kotlety nakrájené na kostky, naložené a pak připravené na grilu či orestované v oleji na jehlách.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
500 gskopové kýty (vykostěných kotlet)
200 grajčat
100 gcibulové natě
40 gmásla
2 kscibule
1/2 kscitrónu (ocet)
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky, dáme do mísy, opepříme, přidáme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, citronovou šťávu (ocet), promícháme a necháme pod pokličkou v chladničce proležet asi 2 hodiny
2. Potom maso osolíme, napícháme střídavě s cibulí nakrájenou na plátky na kovový rožeň a zvolna opékáme za častého otáčení pod grilem nebo na pánvi na oleji
3. Upečený šašlík sesuneme na talíře, polijeme rozehřátým máslem a obložíme nakrájenou cibulovou natí, nakrájenými rajčaty a kolečky citrónu.

Doporučení:

Příloha: Vařená rýže se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy