REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ruský biftek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z ruské kuchyně. Jde o ochucenou směs mletých mas ve tvaru biftečků servírovanou v pikantní smetanové omáčce s houbami a kapary.


Ingredience:
300 gmletého zadního hovězího
300 gmletého vepřového plecka
150 gnaložených hub
2 dlsladké smetany
4 kskolečka citrónu bez kůry
4 kskuličky černého pepře
2 ksvětší cibule
2 kshousky
1 ksvejce
1 ksbobkový list
2 lžícekapary
citronová šťáva
tymián
cukr
olej
sůl

Postup:
  1. Mletá masa smícháme, přidáme housky, které jsme předem rozmočily ve vodě, 1 nastrouhanou cibuli, rozklepneme vejce, ochutíme solí, pepřem, promícháme, vytvarujeme biftečky
  2. Biftečky opečeme z obou stran, zprudka, na oleji, opečené biftečky odložíme stranou
  3. Do šťávy po pečení přidáme druhou nastrouhanou cibuli, bobkový list, tymián, celý pepř, plátky citronu bez kůry, zalijeme trochou vody, krátce povaříme, propasírujeme přes cedník
  4. Do propasírované šťávy vložíme opečené bifteky, dusíme 15 minut, občas podlijeme vodou
  5. Podušené bifteky vyjmeme ze základu, přilijeme sladkou smetanu, zaprášíme hladkou mouku, přidáme nasekané kapary, naložené houby, dochutíme, solí, cukrem, pepřem, citronovou šťávou, omáčku, krátce povaříme
  6. Na talíři biftečky přelijeme omáčkou a podáváme například s opečenými brambory.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy