Závitky potřené hořčicí, plněné kysaným zelím a slaninou, dušené na cibulovém základě s paprikami doměkka.
Ingredience:
600 g | hovězího masa (vrchní šál) |
150 g | kysaného zelí |
2 ks | papriky (zelená a žlutá) |
1 ks | cibule |
slanina | |
kremžská hořčice | |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
smetana | |
vývar | |
kmín | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, pokmínujeme, potřeme kremžskou hořčicí
2. Pak poklademe nudličkami slaniny, kysaným zelím, zabalíme a převážeme nití
3. Na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a očištěné na nudličky nakrájené papriky, přidáme závitky, podlijeme vývarem a dusíme doměkka
4. Měkké závitky vyjmeme, zbavíme nití, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zředíme vývarem, provaříme a zjemníme smetanou.
Podáváme s knedlíkem.