REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ruské pelmeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těstové taštičky plněné mletým masem, servírované se zakysanou smetanou.


Ingredience:
150 gzakysané smetany
60 gmásla
voda
mouka na pomoučení válu
petrželka (pažitka) na posypání
Na těsto:
100 mlvody
1 lžičkasoli
250 ghladké mouky
1 ksvejce
Na náplň:
300 gmletého masa
1 ksvejce
1 ksvelké cibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do mísy vsypeme hladkou mouku smíchanou se solí, přidáme rozklepnuté vejce, vodu, vypracujeme středně tuhé, hladké těsto (podle potřeby přidáme více mouky nebo vody) a dáme na 30 minut do lednice vychladit
2. Oloupanou na drobno nakrájenou cibuli smícháme s mletým masem, rozklepnutým vejcem, dochutíme solí i pepřem a dobře vše promícháme
3. Na pomoučeném vále těsto rozválíme na 2 mm silný plát a pomocí sklenice vykrájíme kolečka
4. Na kolečka položíme lžičkou masovou směs, těsto přehneme na půl, okraje pevně spojíme a pomoučenou vidličkou přitlačíme
5. Dáme do vařící osolené vody a vaříme asi 7 minut, dokud nevyplavou navrch, pak vyndáme, necháme okapat a omastíme rozpuštěným máslem
6. Servírujeme ještě teplé a na talíři doplníme kopečkem zakysané smetany a posypeme na drobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Doporučení:

Pro pikantnost můžeme k mletému masu přidat 4 stroužky česneku a 2 lžičky dijonské hořčice.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy