Svačinový salát podle Dalibora Marounka, připravený z marinovaných buřtů, majonézy, cibule a okurky.
Ingredience:
6 ks | špekáčků |
2 ks | sladkokyselé okurky |
2 ks | cibule |
majonéza | |
Na marinádu: | |
3 lžíce | kečupu |
3 lžíce | hořčice |
3 lžíce | oleje |
3 lžíce | octa |
1 lžíce | worcesterské omáčky |
2 ks | kostky cukru |
Postup:
1. Buřty oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, cibuli pokrájíme také na kolečka, okurky na kostičky a vše promícháme
2. Svaříme marinádu z výše uvedených surovin a ještě horkou marinádou nakrájené ingredience přelijeme
3. Suroviny promícháme a necháme v lednici po vychladnutí 12 hodin rozležet
4. Druhý den přimícháme podle chuti několik lžic majonézy a salát podáváme s pečivem.