REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selský salát s balkánským sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dopředu uvařené brambory, nakrájené na kostky nebo hranolky, promíchané s dalšími ingrediencemi, salát dále dochucený opečenou klobáskou a zálivkou z octa, oleje, česneku a soli.


Ingredience:
4 ksvětší vařené brambory
1 ksmaďarské klobásy
150 gbalkánského sýra
1 ksčervené papriky
1 ksčervené cibule
1 lžícenakrájené petrželové natě
Na zálivku:
4 lžíceoleje
2 lžíceocta
2 ksstroužky česneku
pepř
sůl

Postup:

1. Uvařené brambory nakrájíme na hranolky nebo kostičky, papriku na proužky, cibuli a balkánský sýr na kostičky
2. Klobásu opečeme na oleji, pak ji nakrájíme na kolečka
3. Vše promícháme
4. Ocet smícháme z olejem, ochutíme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a rozšleháme na pěnivou zálivku
5. Zálivku nalijeme na salát, promícháme a necháme vychladit
6. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou, podáváme samotné s chlebem, či jiným pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy