REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selská pivní polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka ze světlého piva, uzeného bůčku, hub a zeleniny, ozdobená nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
100 guzeného bůčku
100 gbílého zelí
100 gčerstvých hub
60 gtvrdého sýra
1 ksmrkve
1 ksmenšího celeru
1 kspórku
4 dclsvětlého piva
černý mletý pepř, sůl
voda na podlití

Postup:

1. Do hrnce dáme na kostičky nakrájený bůček a orestujeme ho
2. Přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou zeleninu a houby, za stálého míchání vše chvíli restujeme, pak zalijeme vodou
3. Dochutíme solí a pepřem a vaříme cca 15-20 minut
4. Nakonec přilijeme pivo a ještě chvíli polévku povaříme
5. Na talíři posypeme jednotlivé porce polévky nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy