REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vinná polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z bílého vína, cukru, žloutků a citronové kůry.


Ingredience:
500 mlsuchého bílého vína
125 mlvody
50 gcukru
5 ksžloutků
2 kscitronů
kůra na ozdobení

Postup:

1. Citrony důkladně omyjeme a kůru nastrouháme na nudličky
2. Bílé víno nalijeme do kastrůlku, přidáme na nudličky nastrouhanou citronovou kůru, cukr, přivedeme k varu a krátce povaříme
3. V jiném kastrůlku rozšleháme ve studené vodě žloutky, za stálého míchání přilejeme horké svařené víno, zahřejeme, ale již nevaříme
4. Polévku rozdělíme do misek, ozdobíme tenkými nudličkami kůry a podáváme s cukrářskými piškoty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy