REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selská omeleta s jarními bylinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vaječná omeleta s vařenými brambory a anglickou slaninou. Chuť jí dodá spousta bylinek, jako je medvědí česnek, mladé kopřivy, pažitka a popenec.


Ingredience:
300 gvařených brambor
50 ganglické slaniny
1 lžíce nasekaného medvědího česneku
1 lžíce nasekaných mladých kopřiv
1 lžíce nakrájené pažitky
1 lžíce nakrájené pažitky
3 ksvejce
1 kscibule
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, slaninu na nudličky, cibuli na kostičky
2. V pánvi rozehřejeme olej, nasypeme nakrájenou cibuli, brambory a slaninu a za stálého míchání opečeme
3. Přidáme nakrájené bylinky, promícháme, vlijeme rozmíchaná vejce, osolíme a opepříme
4. Ztlumíme oheň, přiklopíme pokličkou a necháme vejce ztuhnout
5. Podáváme teplé přímo z pánve, nebo rozčtvrtíme a vložíme na talíře.

Doporučení:

Jarní bylinky jako pažitku, popenec, medvědí česnek, mladé kopřivy můžeme využít pro přípravu chutné omelety.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy