REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sekaná s bramborovou kaší

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sekaná z mletého hovězího a vepřového masa, upečená v troubě, servírovaná nakrájená na plátky spolu s bramborovou kaší.


Ingredience:
Na sekanou:
500 gnamleté směsi vepřového a hovězího masa
200 gstrouhanky
30 gmásla
2 dcloleje
1 dclmléka
2 ksvejce
1 ksrohlíku
1 kscibule
3 lžičkymajoránky
1 lžíceplnotučné hořčice
1 lžícekremžské hořčice
voda na podlití
sůl
Na bramborovou kaši:
800 gbrambor
40 gmásla
200 mlmléka
soli

Postup:

Příprava sekané:
1. Mleté maso v míse osolíme, přidáme majoránku, obě hořčice, drobně nakrájenou cibuli a vejce, vše důkladně promícháme
2. Natrhaný rohlík namočíme v hrnku s mlékem, přebytečné mléko slijeme a části rohlíku zapracujeme do připravené masové hmoty
3. Směs rozdělíme na dvě poloviny, z každé vytvarujeme šišku, tu obalíme ve strouhance a vložíme na předem vymazaná plech
4. Obě šišky lehce podlijeme vodou a pečeme v troubě při teplotě 170-180 °C dozlatova, během pečení maso podléváme vlažnou vodou, ke konci přidáme kousek čerstvého másla.

Na bramborovou kaši:
1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, zalijeme horkou slanou vodou a vaříme doměkka
2. Vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a dobře promícháme
3. Kastrol s kaší necháme na mírném plameni a za stálého míchání přidáváme máslo a horké mléko
4. Bramborovou kaši dohladka vymícháme a podle potřeby osolíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy