REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sázená vejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní recept na sázená vejce, tedy lidově na „volská oka“.


Ingredience:
Rozpis na 4 vejce:
4 ksvajec
1 lžičkamletá sladká paprika
1/2 lžičkymletého pepře
olej nebo máslo
pánev na lívance
sůl
pánev na lívance

Postup:

1. Pánev na lívance, tedy s menšími otvory rozehřejeme, v každém oku pánve rozpustíme kousek másla, nebo zahřejeme kapku oleje
2. Opatrně vyklepneme vejce, které mírně osolíme, na mírném zdroji tepla necháme vejce srazit, kdo má rád, tak nechá ztuhnout jen bílek a žloutek nechá mírně tekutý, kdo ne, nechá ztuhnout i žloutek, je dobré v tomto případě pánev zaklopit pokličkou, půjde to rychleji
3. Vejce opatrně přendáme z pánve na talíře, dle chuti posypeme paprikou a případně i pepřem a podáváme teplé, buď samotné, nebo k masu či dušeným luštěninám apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy