REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salátová zálivka – základní předpis

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salátová zálivka připravená ze slunečnicového oleje, citronové šťávy nebo vinného octa, čerstvě namletého černého pepře, soli a několika nadrobno nakrájených stroužků česneku.


Ingredience:
3 dílykvalitního slunečnicového oleje
1 dílcitronové šťávy nebo vinného octa
1-3 ksstroužky česneku
čerstvě namletý černý pepř
sůl dle chuti

Postup:

1. Olej s citronovou šťávou nebo vinným octem nalijeme do skleničky se šroubovacím uzávěrem, přidáme nadrobno nakrájený česnek, čerstvě namletý pepř a sůl
2. Skleničku uzavřeme a dobře protřepeme, zálivku postavíme na několik hodin do studena, aby se pěkně propojily všechny chutě
3. Těsně před podáváním zálivku přecedíme přes sítko a můžeme ji aplikovat.

Doporučení:

Tuto základní zálivku můžeme ještě různě obměňovat, například přidat hořčici, nebo rozmanité, čerstvě nasekané bylinky, či použít různé druhy olejů, či octů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy