Uvařená kapustička smíchané s osmaženou slaninou, strouhankou a česnekem.
Ingredience:
400 g | růžičkové kapusty |
60 g | slaniny |
25 g | másla |
2 lžičky | olivového oleje |
2 hrsti | strouhanky |
2 ks | stroužků česneku |
voda |
Postup:
1. Růžičkovou kapustu dáme do vroucí vody, uvaříme doměkka (asi 7 minut), zcedíme, necháme okapat a každou kapustičku přepůlíme (větší rozčtvrtíme)
2. Na pánvi s rozehřátým olejem osmažíme dokřupava na nudličky nakrájenou slaninu a pak ji přendáme do mísy
3. V pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme oloupané, na jemno nakrájené stroužky česneku, strouhanku, vše 3 minuty osmažíme, pak vrátíme zpět slaninu, přidáme uvařené kapustičky, dobře promícháme a krátce prohřejeme
4. Podáváme ke grilované vepřové panence nebo hovězímu steaku.