REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z růžičkové kapusty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená kapustička smíchané s osmaženou slaninou, strouhankou a česnekem.


Ingredience:
400 grůžičkové kapusty
60 gslaniny
25 gmásla
2 lžičky olivového oleje
2 hrstistrouhanky
2 ksstroužků česneku
voda

Postup:

1. Růžičkovou kapustu dáme do vroucí vody, uvaříme doměkka (asi 7 minut), zcedíme, necháme okapat a každou kapustičku přepůlíme (větší rozčtvrtíme)
2. Na pánvi s rozehřátým olejem osmažíme dokřupava na nudličky nakrájenou slaninu a pak ji přendáme do mísy
3. V pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme oloupané, na jemno nakrájené stroužky česneku, strouhanku, vše 3 minuty osmažíme, pak vrátíme zpět slaninu, přidáme uvařené kapustičky, dobře promícháme a krátce prohřejeme
4. Podáváme ke grilované vepřové panence nebo hovězímu steaku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy