Kousky povařeného řapíkatého celeru servírované s růžičkami vařeného květáku, kousky krabích tyčinek … Salátek vhodný i jako lehká večeře.
Ingredience:
200 g | řapíkatého celeru |
200 g | květáku |
1 balíček | krabích tyčinek |
4 lžíce | kukuřice |
1 ks | česneku |
citronová šťáva | |
olivový olej | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Řapíkatý celer nakrájíme na 5 cm velké kousky a povaříme do měkka
2. Květák rozebereme na malé růžičky a ve vodě s trochou citronové šťávy povaříme také do měkka (uvařený spolu s citronovou šťávou zůstane květák krásně bílý), necháme vychladnout
3. Krabí tyčinky též pokrájíme, promícháme celer s květákem a tyčinkami a kukuřicí, česnek pokrájíme na tenké plátky a vmícháme k ostatním surovinám
4. Nakonec salát pokapeme olivovým olej, osolíme, opepříme a necháme vychladit.
Podáváme s pečivem třeba jako lehkou večeři.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek