REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z řapíkatého celeru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky povařeného řapíkatého celeru servírované s růžičkami vařeného květáku, kousky krabích tyčinek … Salátek vhodný i jako lehká večeře.


Ingredience:
200 gřapíkatého celeru
200 gkvětáku
1 balíčekkrabích tyčinek
4 lžícekukuřice
1 ksčesneku
citronová šťáva
olivový olej
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Řapíkatý celer nakrájíme na 5 cm velké kousky a povaříme do měkka
2. Květák rozebereme na malé růžičky a ve vodě s trochou citronové šťávy povaříme také do měkka (uvařený spolu s citronovou šťávou zůstane květák krásně bílý), necháme vychladnout
3. Krabí tyčinky též pokrájíme, promícháme celer s květákem a tyčinkami a kukuřicí, česnek pokrájíme na tenké plátky a vmícháme k ostatním surovinám
4. Nakonec salát pokapeme olivovým olej, osolíme, opepříme a necháme vychladit.

Doporučení:

Podáváme s pečivem třeba jako lehkou večeři.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy