REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z rajčat a žampiónů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kolečka nakrájená rajčata servírovaná s orestovanými žampióny, nastrouhaným parmezánem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Rozpis na 4 až 6 porcí:
8 ksstředně velkých rajčat
2-3 kspórků
120 gmenších žampiónů
50 gparmezánu
1 svazekhladké petrželky
4 lžícečerveného vinného octa
4 lžíceolivového oleje
špetka cukru
pepř
sůl
olej na usmažení žampiónů

Postup:

1. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky
2. Omyté pórky nakrájíme na tenká kolečka
3. Houby očistíme, opereme a necháme důkladně okapat, větší nakrájíme na čtvrtky, menší na půlky a pak je zprudka opečeme ve fritovacím hrnci nebo ve větším množství oleje na pánvičce, hotové osolíme a necháme důkladně okapat
4. Petrželku omyjeme, osušíme a lístky otrháme, všechny připravené ingredience spolu promícháme
5. Smícháme spolu ocet, pepř, sůl a cukr, vešleháme olivový olej, zálivkou přelijeme připravený salát a necháme chvíli rozležet
6. Jednotlivé porce salátu na talířích sypeme nastrouhaným parmezánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy