REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z pekingského zelí II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na nudličky nebo čtverečky nakrájené pekingské zelí promíchané s cibulí, feferonkami a mrkví, přes noc naložené v nálevu z octa, oleje, cukru a přípravku Deko.


Ingredience:
3-4 kshlávky pekingského zelí
10 kszelených červených paprik nebo kapií
5 ksmenších feferonek
5 ksvětších mrkví
4 ksvětší cibule
1 balíčekpřípravku Deko
400 gkrystalového cukru
2,5 dloleje
0,3-0,5 dlocta

Postup:

1. Zelí nakrájíme na nudličky nebo čtverečky, cibuli na tenčí kolečka, mrkev na nudličky
2. Vše vložíme do kameninové mísy nebo neoprýskané smaltové nádoby, promícháme s cukrem, přípravkem Deko, olejem a octem
3. Přidáme celé feferonky a necháme do druhého dne v chladu odležet
4. Salát plníme do sklenic, zavíčkujeme a již nemusíme sterilovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy