Na nudličky nebo čtverečky nakrájené pekingské zelí promíchané s cibulí, feferonkami a mrkví, přes noc naložené v nálevu z octa, oleje, cukru a přípravku Deko.
Ingredience:
3-4 ks | hlávky pekingského zelí |
10 ks | zelených červených paprik nebo kapií |
5 ks | menších feferonek |
5 ks | větších mrkví |
4 ks | větší cibule |
1 balíček | přípravku Deko |
400 g | krystalového cukru |
2,5 dl | oleje |
0,3-0,5 dl | octa |
Postup:
1. Zelí nakrájíme na nudličky nebo čtverečky, cibuli na tenčí kolečka, mrkev na nudličky
2. Vše vložíme do kameninové mísy nebo neoprýskané smaltové nádoby, promícháme s cukrem, přípravkem Deko, olejem a octem
3. Přidáme celé feferonky a necháme do druhého dne v chladu odležet
4. Salát plníme do sklenic, zavíčkujeme a již nemusíme sterilovat.