REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z okurky a řapíkatého celeru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostičky salátové okurky a krátce předvařeného řapíkatého celeru v zálivce z kysané smetany, česneku a čerstvého kopru.


Ingredience:
1 kssalátové okurky
1/4 kssvazku řapíkatého celeru
300 gkysané smetany
2 lžičkystrouhaného česneku
1-2 lžičkycitronové šťávy
čerstvý kopr
pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Okurku omyjeme a nakrájíme na kostičky
2. Řapíky celeru oddělíme a omyjeme prodem vody
3. Nakrájíme je na kostičky a povaříme 3 minuty v mírně osolené vodě
4. Scedíme a necháme vychladnout
5. Kysanou smetanu ochutíme solí, česnekem, pepřem, kapkou citronové šťávy a trochou cukru
6. Do zálivky přidáme zeleninu a nasekaný kopr a ochladíme
7. Podáváme například k pečeným rybám či grilovaným mletým masům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy