REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z pampelišky s rukolou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z lístků pampelišek, rukoly, červené čekanky a cherry rajčátek, podávaný přelitý dresinkem.


Ingredience:
100 glístků z pampelišky
100 grukoly
50 gcherry rajčátek
1 ksmenší hlavičky červené čekanky
Na dresink:
3 lžícebalzamikového octa
3 lžícetekutého medu
1/2 ksjablka

Postup:

1. Mladé lístky z pampelišek omyjeme, natrháme a smícháme s rukolou
2. Oprané listy čekanky necháme okapat, pak nakrájíme na jemné proužky a přidáme ke směsi salátu s omytými, nakrájenými cherry rajčátky
3. Připravíme si dresink; do misky nalijeme balzamikový ocet, přidáme med, na jemné nudličky nakrájené jablko a promícháme
4. Připravený salát přelijeme dresinkem a podáváme.

Doporučení:

V sezóně salát ozdobíme pampeliškovými květy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy