REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z pečených cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Středně velké cibule pečené ve slupce v troubě asi 20 minut, poté oloupané, překrájené na čtvrtky a ochucené bílým vínem, olejem, citrónovou šťávou, nasekanou petrželkou, pepřem, cukrem a solí. Hotový salát servírovaný jako příloha k pečenému masu.


Ingredience:
500 gstředně velkých cibulí
50 goleje
100 mlbílého vína
citrónová štáva
petrželka
cukr
pepř
sůl

Postup:

1. Cibule si očistíme od případných nečistot, ale neloupeme, pak cibule rozložíme na plech, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 20 minut
2. Upečené cibule oloupeme, překrájíme na čtvrtky a vložíme do mísy
3. Pak do mísy vlijeme bílé víno, olej, dle chuti citrónovou šťávu a dochutíme solí, pepřem a cukrem
4. Nakonec do salátu vmícháme jemně nasekanou petrželku 5. Hotový salát servírujeme jako přílohu pečenému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy