REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z mladých listů červené řepy, hrášku, cibule a sýra feta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravý salát plný vitamínů vhodný jako lehký oběd, servírovaný například s opečenou bagetkou, či zdravá večeře.


Ingredience:
150 gčerstvého nebo mraženého hrášku
100 gkostiček fety nebo ricotty, cottage
2-3 hrstimladých lístů červené řepy
1 ksčervené cibule
olivový olej
sůl
Na zálivku:
3 lžičkyolivového oleje
1 lžičkadijonské hořčice
1 lžícečerveného vinného octa
1 lžícetekutého medu
pepř
sůl

Postup:

1. Hrášek nasypeme do vroucí vody, po dvou minutách ho slijeme a propláchneme studenou vodou, necháme důkladně okapat
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na velmi tenká kolečka, necháme ji na troše olivového oleje zesklovatět
3. Listy červené řepy propláchneme pod studenou tekoucí vodou, okapané natrháme na velké kusy
4. Připravíme si zálivku; smícháme hořčici s vinným octem, medem a olejem, dochutíme pepřem a solí
5. Do větší mísy pak vložíme připravenou cibuli a hrášek, zalijeme zálivkou a všechno opatrně promícháme, pak přidáme listy řepy a znovu vše promícháme
6. Sýr nakrájíme na kostky a poházíme jimi salát, který ještě osolíme, okořeníme pepřem a můžeme podávat.

Doporučení:

K salátu je skvělá opečená bageta nebo toustový chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy