REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z májovek III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný salát z povařených jarních hub s nakrájenou jarní cibulkou, cherry rajčátky, paprikou, plátky cukety a kostičkami sýra.


Ingredience:
250 gmladých májovek
100 geidamu
6 kscherry rajčátek
2 ksjarní cibulky
1 kspapriky
1/2 ksmladé cukety
1 lžícesweet chilli omáčky
1 lžíceolivového oleje
mladý kopr
pepř
sůl

Postup:

1. Májovky očistíme a vcelku povaříme v mírně osolené vodě
2. Vodu slijeme a houby necháme okapat
3. Vařené májovky promícháme s nakrájenou jarní cibulkou, cherry rajčátky, paprikou, plátky cukety a kostičkami sýra
4. Ochutíme lžící sladké chilli omáčky, olivovým olejem, solí a pepřem
5. Vše promícháme a necháme hodinu v lednici odležet.

Doporučení:

Salát na talíři posypeme mladým koprem, podáváme samotné nebo s pečivem jako lehkou večeři nebo svačinu.

Poznámka:

Text foto D. Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy