REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z cukety a jidášova ucha

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečená kolečka cukety promíchaná s kousky povařeného jidášova ucha, paprikou, kukuřicí a kořením.


Ingredience:
300 gcukety
100 gsterilované kukuřice bez nálevu
100 gjidášova ucha
1 ksčervené masité papriky
sojová omáčka
drcený česnek
chilli koření
voda
olej
sůl

Postup:

1. Cuketu nakrájíme na kolečka a na oleji zprudka opečeme, přendáme do mísy a ještě teplou promícháme s lisovaným česnekem
2. Přidáme povařené, pokrájené jidášovo ucho, nakrájenou papriku a kukuřici, zastříkneme sojovou omáčkou, dochutíme chilli 3. Salát necháme vychladit a podáváme samotný jako předkrm, nebo s pečivem jako lehkou večeři či svačinu.

Doporučení:

Více o Jidášovu uchu najdete zde: Boltcovitka Ucho jidášovo.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy