Zprudka opečená kolečka cukety promíchaná s kousky povařeného jidášova ucha, paprikou, kukuřicí a kořením.
Ingredience:
300 g | cukety |
100 g | sterilované kukuřice bez nálevu |
100 g | jidášova ucha |
1 ks | červené masité papriky |
sojová omáčka | |
drcený česnek | |
chilli koření | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Cuketu nakrájíme na kolečka a na oleji zprudka opečeme, přendáme do mísy a ještě teplou promícháme s lisovaným česnekem
2. Přidáme povařené, pokrájené jidášovo ucho, nakrájenou papriku a kukuřici, zastříkneme sojovou omáčkou, dochutíme chilli 3. Salát necháme vychladit a podáváme samotný jako předkrm, nebo s pečivem jako lehkou večeři či svačinu.
Více o Jidášovu uchu najdete zde: Boltcovitka Ucho jidášovo.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek