REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z čínského zelí s tuňákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z listů čínského zelí, šalotky, rajčat, barevných paprik a kousků uzeného tuňáka, přelitý zálivkou z olivového oleje a dalších ingrediencí.


Ingredience:
100 guzeného tuňáka
3 ksšalotky
2 ksbarevné papriky
2 ksrajčat
1/2 ksmenšího čínského zelí
mletý černý pepř
citrónová šťáva
Na zálivku:
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkahořčice
1 lžičkacukru
1/2 kscitrónu
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Uzeného tuňáky nakrájíme na tenké plátky, zakápneme ho citrónovou šťávou, posypeme pepřem a necháme chvíli rozležet
2. Zeleninu omyjeme, necháme důkladně okapat
3. Zelí nakrájíme příčně na nudličky, přidáme na kolečka nakrájenou oškrábanou šalotku, na proužky nakrájené papriky zbavené jadřinců a na kousky nakrájená rajčata
4. Přidáme plátky tuňáka a vše zamícháme
5. Ve 2 lžících olivového oleje rozšleháme šťávu z 1/
2 ks citrónu, cukr, hořčici, zálivku dochutíme pepřem a solí
6. Salát přelijeme zálivkou a můžeme ho podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy