REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z červeného zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zelný salát ochucený octem, kmínem, citrónovou šťávou, červeným vínem a cukrem.


Ingredience:
1 kshlávky červeného zelí
2 kscitrónů (šťáva)
30 gcukru krystal
5 lžicčerveného vína
2 lžíceoleje
1/2 lžičkydrceného kmínu
ocet dle chuti
sůl

Postup:

1. Hlávku zelí očistíme, opláchneme a zvadlé listy odstraníme, košťál vyřízneme a zelí nakrájíme na nudličky, které propereme, necháme okapat a vymačkáme
2. Zelí dáme do mísy, posypeme cukrem, drceným kmínem, solí, zakapeme citrónovou šťávou, olejem a vínem
3. Vše pečlivě rukama promneme
4. Salát odložíme do chladu a necháme cca 4 hodiny proležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy