Salát z vařené červené řepy, brambor, celeru, řeřichy a cibule, promíchaný s pikantní zálivkou z oleje, octa, chilli a dalších ingrediencí.
Ingredience:
350 g | červené řepy |
350 g | celeru |
200 g | brambor |
1 ks | hlávkového zelí |
1 ks | cibule |
řeřicha | |
sůl | |
Na zálivku: | |
4 lžíce | oleje |
2 lžíce | octa |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
1 lžička | cukru |
1/4 lžičky | pepře |
1/4 lžičky | chilli |
sůl |
Postup:
1. Červenou řepu a brambory uvaříme ve slupce, celer uvaříme oloupaný
2. Vařenou červenou řepu a brambory oloupeme a nastrouháme na velké nudličky, stejně nastrouháme i vařený celer
3. Řeřichu a oloupanou cibuli nasekáme na jemno
4. Připravíme si zálivku smícháním oleje, octa, cukru, hořčice, chilli, pepře a soli
5. Nastrouhanou zeleninu a nasekanou cibuli s řeřichou zalijeme připravenou zálivkou, důkladně promícháme a necháme alespoň na 1 hodinu odležet v chladu.
6. Vychlazený salát servírujeme na listech hlávkové salátu.