Jednoduchý, zdravý salát podávaný jako lehká večeře, či svačina. Pokrm, podle tohoto receptu, zvládne každý, nedá ani moc práce, vařená červená řepa se už běžně prodává vakuovaná v řetězcích.
Ingredience:
500 g | vařené červené řepy |
100 g | nivy |
1 ks | cibule |
2 lžíce | nastrouhaného křenu |
1 lžíce | citronové šťávy |
1 lžíce | olivového oleje |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
- Vařenou řepu nakrájíme na 3 mm plátky, cibuli na tenká kolečka, vše pokapeme olejem, citronovou šťávou, promícháme.
- Sýr nakrájíme na drobné kostičky, promícháme se řepou a cibulí.
- Na talíři, jednotlivé porce, posypeme nahrubo nastrouhaným křenem, petrželkou. Podle chuti opepříme, osolíme, podáváme s různým pečivem, například s opečeným toastovým chlebem.
Text i foto: D. M.
Salát z červené řepy, beluga čočky, feta sýru
Salát z červené řepy, rajčat a semínkového pesta