Z pečené i nepečené řepy a vařené čočky umíchaný salát dochucený medovým dresingem, ozdobený praženými lískovými oříšky a feta sýrem. Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
5 ks | baby řepy |
200 g | feta sýra |
1 hrnek | red chard |
9 lžic | olivového oleje extra virgin |
3 lžíce | cherry octa |
1 lžíce | medu |
lískové oříšky | |
pepř | |
sůl | |
Na přípravu řepy: | |
1 hrnek | hrubé mořské soli |
2 ks | větvičky tymiánu |
2 ks | stroužky česneku |
Na přípravu čočky: | |
1/3 hrnku | čočky beluga |
1/2 l | zeleninového vývaru |
Postup:
1. Čtyři baby řepy posypte se solí a tymiánem, přidejte česnek a zabalte každou zvlášť do alobalu, pečte na 180 °C do měkka
2. Čočku dejte vařit do zeleninového vývaru, měkkou sceďte
3. Zbylou řepu nakrájejte na tenké plátky a dejte do ledové vody
4. Z octa, medu, oleje, soli a pepře a vyšlehejte dresing
5. Zcezenou čočku vmíchejte do dresingu, přidejte upečenou řepu, plátkovanou řepu
6. Naservírujte na talíř, posypejte praženými lískovými oříšky a feta sýrem.