REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z červené řepy a vína

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená řepa nastrouhaná nahrubo a přelitá zálivkou z vína a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 kgčervené řepy
200 gbílého jogurtu
2 lžícečerveného vína
2 lžícenastrouhaného křenu
2 lžícehořčice
1 lžícemedu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou řepu uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 20-30 minut), oloupeme a nastrouháme nahrubo
2. Pak smícháme bílý jogurt s medem, na jemno nastrouhaným křenem, hořčicí, červeným vínem, osolíme, opepříme a dobře promícháme
3. Zálivku nalijeme na nastrouhanou řepu, zlehka promícháme a necháme několik hodin v chladu uležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy