REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z červené řepy a kysaného zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařená řepa nakrájená na hranolky a smíchaná s kysaným zelím a nastrouhaným křenem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gčervené řepy
200 gkysaného zelí
50 gkřenu
1 kscitrónu
1/2 ksřímského salátu
mletý bílý pepř
cukr
sůl
snítky šťovíku nebo kopru na ozdobu

Postup:

1. Červenou řepu očistíme, opláchneme a v osolené vodě uvaříme doměkka
2. Po zchladnutí ji oloupeme a nakrájíme na hranolky
3. Kysané zelí nakrájíme na menší kousky, přidáme k řepě
4. Křen oškrábeme a nastrouháme na jemno, zakápneme citrónem a promícháme s řepou a zelím
5. Dle chuti osolíme, osladíme a okořeníme pepřem
6. Salát necháme v lednici chvíli odležet
7. Na talíře rozložíme omyté a důkladně okapané lístky římského salátu, na ně umístíme směs červené řepy a dalších ingrediencí, zdobíme snítky bylinek.

Doporučení:

Podáváme s čerstvou bagetou.

Poznámka:

Jedna porce má cca 372 kJ, 89 kcal.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy