Salát z uvařených brambor, uzené makrely, polníčku, majonézy a pažitky.
Ingredience:
750 g | brambor |
270 g | uzené makrely |
100 g | polníčku |
5 lžic | majonézy |
1 ks | svazku pažitky |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vroucí osolené vody doměkka, pak scedíme a necháme asi 10 minut vychladnout
2. Do mísy dáme vychladlé brambory, majonézu, většinu na drobno nasekané pažitky, opláchnutý okapaný polníček, vykostěnou, na menší kousky natrhanou makrelu a vše zlehka promícháme
3. Dáme na talíře, posypeme zbylou na drobno nasekanou pažitkou a podáváme.
Do salátu můžeme přidat nasekané kapary nebo kolečka kyselých okurek.