REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát se sýrovými kroketkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z římského a ledového salátu, rukoly, polníčku, ředkviček a čekanky, servírovaný se sýrovými kroketkami, přelitý dresinkem.


Ingredience:
100 gpolníčku
100 grukoly
1 kssvazku ředkviček
1 ksmalého římského salátu
1 ksledového salátu
1 ksčervené čekanky
Na dresink:
10 lžicolivového oleje
4 lžícevinného octa
50 mlvody
špetka mletého pepře
špetka cukru
sůl
Na sýrové kroketky:
2 lžícekukuřičného škrobu
2 lžícestrouhanky
300 gstrouhaného tvrdého sýra
2 ksvajec
olej na smažení

Postup:

1. Čekanku, rukolu, polníček, římský i ledový salát opereme, necháme okapat a saláty i čekanku natrháme na menší kousky, vložíme do mísy, přidáme polníček, rukolu, očištěné na plátky nakrájené ředkvičky a vše zlehka promícháme
2. Na dresink smícháme vinný ocet se solí, špetkou cukru i mletého pepře. přilijeme olivový olej, vodu a vše dobře promícháme
3. Na kroketky do misky dáme na jemno nastrouhaný sýr, přidáme rozklepnutá vejce, strouhanku, kukuřičný škrob, důkladně promícháme, až vznikne hutná hmota, ze které vytvarujeme malé kuličky, když je směs řídká přidáme trochu strouhanky nebo škrobu
4. Pak na rozehřátém oleji kuličky osmažíme ze všech stran dozlatova a necháme na papírovém ubrousku okapat přebytečný tuk
5. Salát rozdělíme do misek, zakapeme připraveným dresinkem, každou porci doplníme sýrovými kroketkami a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy