Pestrá směs zeleniny, žampionů a sójového sýru je ochucena marinádou s výraznou vůní a chutí sójové omáčky.
Ingredience:
Na 1 kg: | |
500 g | čínského zelí |
200 g | sójového sýra Tofu |
120 g | okurek sterilovaných |
bez nálevu | |
100 g | paprik sterilovaných |
bez nálevu | |
50 g | žampionů sterilovaných |
bez nálevu | |
50 g | oleje |
30 g | octa |
25 g | sójové omáčky |
15 g | cukru |
5 g | soli |
1 g | mletého zázvoru |
Postup:
1. Čínské zelí očistíme, opereme, nakrájíme na drobnější kostky, posolíme a promícháme
2. Přidáme na kostičky nakrájené okurky, na nudličky papriky, plátky žampionů a na kostky pokrájený sójový sýr Tofu
3. Salát promícháme s marinádou připravenou promícháním oleje, sójové omáčky, octu, cukru, mletého zázvoru a soli.