REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát s liškami a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Natrhané listy salátu promíchané s cherry rajčátky, sýrem a orestovanými liškami, přelité zálivkou a ozdobené petrželkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
300 gcherry rajčátek
300 gčerstvých lišek
200 gtvrdého sýra (ementál, eidam ...)
30 gmásla
3 lžícehořčice
3 lžičkyolivového oleje
2 lžičkyvinného octa
1 lžičkacukru
3 ksstroužky česneku
1 kshlávkového salátu
pažitka na ozdobu
pepř
sůl

Postup:

1. Listy salátu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme důkladně okapat, pak je natrháme na menší kousky
2. Omytá rajčátka přepůlíme, sýr nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme na velmi hrubém struhadle, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky
3. Houby očistíme, větší přepůlíme a zprudka je orestujeme na rozpáleném másle
4. V misce smícháme hořčici s olivovým olejem, octem a cukrem, dle chuti zálivku osolíme a okořeníme pepřem
5. V míse promícháme listy salátu s rajčaty, liškami, sýrem a česnekem, salát přelijeme zálivkou a jednotlivé porce ozdobíme pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy