REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát s kapustou a pancettou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohový salát k masu z opečené kapusty, pórku, papriky a pancetty, pokapaný olejem a octem.


Ingredience:
500 grůžičkové kapusty
150 gpancetty
1 ksmenšího pórku
1/4 ksčervené papriky
balsamikový ocet
olivový olej
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omytou růžičkovou kapustu rozpůlíme a větší rozčtvrtíme
2. Omytý pórek nakrájíme na silnější kolečka a očištěnou papriku nakrájíme na nudličky
3. Pancettu nakrájíme a na rozpálené pánvi orestujeme, pak přidáme růžičkovou kapustu, pórek, papriku a restujeme 3-4 minuty (zelenina by měla být křupavá, ne dušená), podle potřeby můžeme podlít 1 lžíci vody
4. Hotovou zeleninu osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem i trochou balsamikového octa a podáváme teplou samostatně nebo jako přílohu k masu.

Doporučení:

Do pánve můžeme také přidat i cuketu podélně přepůlenou a pokrájenou na plátky.

Poznámka:

Pancetta je italská slanina z nasoleného a okořeněného vepřového boku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy