REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravský zelný salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý zelný salát příjemně sladkokyselé chuti.


Ingredience:
Rozpis na 1 kg:
1,2 kgbílého zelí
50 gslaniny
50 gocta
30 gcukru
20 gsoli
0,5 gmletého černého pepře

Postup:

1. Hlávkové zelí dobře očistíme, zbavíme košťálů, opereme a nakrouháme na jemné nudličky
2. Nakrájené zelí krátce spaříme ve vroucí vodě a scedíme
3. Na horké zelí vlijeme na drobné kostičky nakrájenou slaninu (bez kůže), kterou rozškvaříme a ihned zamícháme se spařeným zelím
4. Přidáme ocet, cukr, mletý pepř a podle potřeby dochutíme solí
5. Salát promícháme a necháme marinovat do vychladnutí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy