REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lyonský salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listy ledového salátu ochucené hořčicovou zálivkou, ozdobené na pánvi opečenými kousky chleba a anglické slaniny, vejci a cibulí.


Ingredience:
1 ksledový salát (salát hlávkový)
1 kscibule
2 ksplátky chleba
2 ksna tvrdo uvařená vejce
150 ganglické slaniny
olej
sůl
Na zálivku:
6 lžic oleje
4 lžíceocta
2 lžícefrancouzské hořčice
pepř
sůl

Postup:

1. Salát omyjeme, nakrájíme nebo natrháme na nudličky, cibuli rozkrájíme na tenké kroužky, obojí dáme do salátové mísy
2. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm na sucho kostičky chleba
3. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a opečeme ji také na pánvi dozlatova
4. Z uvedených přísad na zálivku uděláme zálivku
5. Salát ozdobíme nakrájenými vejci, opečenou slaninou, kostičkami chleba a přelijeme zálivkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy