Pikantní salát z francouzské kuchyně umíchaný z listů hlávkového salátu, drceného tuňák ve vlastní šťávě, černých oliv, jablek a vajec, servírovaný přelitý zálivkou.
Ingredience:
100 g | drceného tuňák ve vlastní šťávě |
100 g | černých oliv |
2 ks | vejce |
2 ks | jablka |
1 ks | hlávkového salátu |
Na zálivku: | |
3 lžice | oleje |
1 lžíce | hořčice |
1 lžíce | octa |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Salát zbavíme zvadlých listů, opláchneme, rozebereme na jednotlivé listy a necháme okapat, vejce uvaříme na tvrdo
2. Salát natrháme nebo nakrájíme a rozložíme v salátové míse, uvařená vejce oloupeme a pokrájíme na kolečka
3. Listy salátu poklademe kousky tuňáka, plátky vajec, kostičkami jablek a překrojenými olivami
4. Ze 3 lžic oleje, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce octa, soli a pepře vyšleháme zálivku
5. Zálivkou přelijeme salát a necháme vychladit, před podáváním promícháme a rozdělíme na talířky.
Je lepší salát nechat v lednici a nepřelévat ho zálivkou, tu použít až těsně před podáváním.