REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát Anetta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní salát z francouzské kuchyně umíchaný z listů hlávkového salátu, drceného tuňák ve vlastní šťávě, černých oliv, jablek a vajec, servírovaný přelitý zálivkou.


Ingredience:
100 gdrceného tuňák ve vlastní šťávě
100 gčerných oliv
2 ksvejce
2 ksjablka
1 kshlávkového salátu
Na zálivku:
3 lžiceoleje
1 lžícehořčice
1 lžíceocta
pepř
sůl

Postup:

1. Salát zbavíme zvadlých listů, opláchneme, rozebereme na jednotlivé listy a necháme okapat, vejce uvaříme na tvrdo
2. Salát natrháme nebo nakrájíme a rozložíme v salátové míse, uvařená vejce oloupeme a pokrájíme na kolečka
3. Listy salátu poklademe kousky tuňáka, plátky vajec, kostičkami jablek a překrojenými olivami
4. Ze 3 lžic oleje, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce octa, soli a pepře vyšleháme zálivku
5. Zálivkou přelijeme salát a necháme vychladit, před podáváním promícháme a rozdělíme na talířky.

Doporučení:

Je lepší salát nechat v lednici a nepřelévat ho zálivkou, tu použít až těsně před podáváním.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy