REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát Nicoisé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento zeleninový salát s tuňákem patří mezi skvosty provensálské kuchyně.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
300 gtuňáka v oleji
100 gčerných oliv bez pecek
8 ksrajčat
8 kslístků bazalky
3 ksvejce
2 ksmenší cibule
2 ksčerstvé papriky
1 ksokurky hadovky
1 ksstroužku česneku
6 lžicolivového oleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Zeleninu omyjeme a necháme důkladně okapat
2. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, okurku na plátky, papriky zbavené jadřinců na kolečka a oloupanou cibuli nadrobno, česnek utřeme se solí
3. Vejce uvaříme na tvrdo, vychladlé a oloupané nakrájíme na čtvrtky
4. Salátovou mísu vymažeme utřeným česnekem, pak do ní vyskládáme zeleninu a vejce
5. Tuňáka scedíme a přidáme do mísy
6. Olivový olej promícháme s bazalkou nasekanou na jemno, osolíme a okořeníme pepřem
7. Salát zalijeme ochuceným olejem, ozdobíme olivami a dáme vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy