REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salámové knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná vložka nejlépe do zeleninových polévek.


Ingredience:
70 gstrouhanky
50 ggothajského salámu, nebo jiného měkkého salámu
40 gmásla
1 ksvejce
1 lžícemléka
trochu sušené celerové natě
voda
sůl

Postup:

1. Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme žloutek od bílku
2. Změklé máslo utřeme se solí, žloutkem, salámem nakrájeným nadrobno a strouhankou zvlhčenou mlékem
3. Vyšleháme tuhý sníh z bílku, který pak zapracujeme do směsi
4. Z hmoty vytvarujeme knedlíčky, které vaříme v mírně osolené vodě podle velikosti 5-6 minut
5. Hotové knedlíčky podáváme jako vložku nejlépe v zeleninových polévkách.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy