REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené šištičky z bramborové kaše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křupavé šištičky s bazalkou a česnekem. Instantní kaši lze využít k výrobě výborné smažené vložky do polévky.


Ingredience:
100 ginstantní bramborové kaše
200 mlhorké vody
200 mlmléka
2 lžičkysušeného česneku
1 lžícesušené bazalky
1 ksvejce
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Bramborovou směs na kaši promícháme s vodou, přidáme mléko, česnek, sůl, bazalku a vejce
2. Když je těsto moc husté, podle potřeby je ještě naředíme mlékem nebo vodou
3. Z těsta mírně navlhčenýma rukama vyvarujeme válečky -„šištičky“ (asi 1,5 x 3 cm) a ihned vkládáme do středně rozpáleného oleje
4. Smažíme tak, aby patronky byly alespoň do poloviny ponořené v oleji.

Doporučení:

Podáváme nejen ke smetanovým polévkám nebo česnečce, ale i k pokrmům, k nimž se hodí jako příloha klasické krokety.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy