REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžové závitky se špenátem a uzeným Šmakounem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špenátová směs s kuskusem, sušenými rajčátky a Šmakounem zabalená do závitků z rýžového papíru a osmažená.


Ingredience:
200 guzeného Šmakouna (ale klidně i hlívového nebo natur)
200 gmraženého špenátu granulovaného
16 kskulatého rýžového papíru
5 kssušených rajčátek
1,2 dlzeleninového vývaru
6 lžickuskusu
5 lžicsterilované kukuřice
2 lžičkysušeného česneku
olej na smažení
pepř
sůl

Postup:

1. Kuskus vsypeme do misky, přidáme k němu lžíci oleje ze sušených rajčat, zalijeme vroucím vývarem a vidličkou promícháme
2. Přikryjeme talířem nebo folií a po asi deseti minutách je hotovo
3. Smícháme s hotovou špenátovou směsí, kterou si mezitím připravíme takhle jednoduše: Šmakouna nakrájíme na hodně malé kostičky (nebo jej můžeme nastrouhat) a orestujeme na trošce oleje na pánvi
4. Přidáme k němu nasekaná rajčátka a po minutce i povolený špenát
5. Nakonec okořeníme solí, pepřem a sušeným česnekem a vmícháme kukuřici (a pak samozřejmě i připravený kuskus)
6. Necháme vychladnout a bedlivě hlídáme, aby nám nikdo neuždiboval, protože dobrota už je to teď
7. Čistou utěrku namočíme do studené vody a vyždímáme, poté přeložíme napůl a jednu půlku položíme na mělký talíř nebo rovný tác
8. Na talíř umístíme rýžový papír a přikryjeme jej druhou půlkou vlhké utěrky
9. Lehounce přitiskneme, aby papír nasákl vodu. V případě potřeby sem tam přilijeme lžíci vody
10. Namočený papír opatrně přemístíme na jiný, lehce vodou pokropený talíř, do středu dámě dvě až tři lžičky špenátové směsi a zavineme
11. Nejdřív papír přeložíme přes směs ze shora a zespodu, nakonec jej omotáme kolem dokola a lehce přitiskneme spoje
12. Položíme na lehce navlhčený talíř a pak vkládáme do středně rozpáleného oleje – závitky by měly plavat
13. Podáváme se zeleninovým salátem, pečivem nebo jen tak; dobré jsou i studené.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.Nevíte, co je Šmakoun, z čeho se vyrábí a jak z něj vařit? Navštivte stránky: www.smakoun.eu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Překročte hranice běžného pečení, vyzkoušejte nevšední mouky a pečte díky nim s minimem lepku

Celiaci si běžnou mouku s lepkem jednoduše dovolit nemohou. Pro jiné je eliminace lepku jednou z cest k pestřejšímu jídelníčku. Pokud se do této skupiny řadíte i vy, vězte, že pečiva se vzdávat nemusíte. Naopak se vám otevírají široké možnosti pro experimentování v kuchyni. Péct totiž můžete i z mouky rýžové nebo pohankové, díky kterým můžete obsah lepku ve svém jídelníčku snížit na minimum.

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Chystáte se na vinobraní? Fakta, co byste měli znát

Vinobraní je za dveřmi, a tak jsme připravili pár zajímavostí, které není na škodu připomenout. Třeba se dozvíte i pár novinek, o kterých jste doposud nevěděli.

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy