REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rýžové závitky se špenátem a uzeným Šmakounem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špenátová směs s kuskusem, sušenými rajčátky a Šmakounem zabalená do závitků z rýžového papíru a osmažená.


Ingredience:
200 guzeného Šmakouna (ale klidně i hlívového nebo natur)
200 gmraženého špenátu granulovaného
16 kskulatého rýžového papíru
5 kssušených rajčátek
1,2 dlzeleninového vývaru
6 lžickuskusu
5 lžicsterilované kukuřice
2 lžičkysušeného česneku
olej na smažení
pepř
sůl

Postup:

1. Kuskus vsypeme do misky, přidáme k němu lžíci oleje ze sušených rajčat, zalijeme vroucím vývarem a vidličkou promícháme
2. Přikryjeme talířem nebo folií a po asi deseti minutách je hotovo
3. Smícháme s hotovou špenátovou směsí, kterou si mezitím připravíme takhle jednoduše: Šmakouna nakrájíme na hodně malé kostičky (nebo jej můžeme nastrouhat) a orestujeme na trošce oleje na pánvi
4. Přidáme k němu nasekaná rajčátka a po minutce i povolený špenát
5. Nakonec okořeníme solí, pepřem a sušeným česnekem a vmícháme kukuřici (a pak samozřejmě i připravený kuskus)
6. Necháme vychladnout a bedlivě hlídáme, aby nám nikdo neuždiboval, protože dobrota už je to teď
7. Čistou utěrku namočíme do studené vody a vyždímáme, poté přeložíme napůl a jednu půlku položíme na mělký talíř nebo rovný tác
8. Na talíř umístíme rýžový papír a přikryjeme jej druhou půlkou vlhké utěrky
9. Lehounce přitiskneme, aby papír nasákl vodu. V případě potřeby sem tam přilijeme lžíci vody
10. Namočený papír opatrně přemístíme na jiný, lehce vodou pokropený talíř, do středu dámě dvě až tři lžičky špenátové směsi a zavineme
11. Nejdřív papír přeložíme přes směs ze shora a zespodu, nakonec jej omotáme kolem dokola a lehce přitiskneme spoje
12. Položíme na lehce navlhčený talíř a pak vkládáme do středně rozpáleného oleje – závitky by měly plavat
13. Podáváme se zeleninovým salátem, pečivem nebo jen tak; dobré jsou i studené.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.Nevíte, co je Šmakoun, z čeho se vyrábí a jak z něj vařit? Navštivte stránky: www.smakoun.eu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy