Poháry prokládané rýžovou kaší s kostičkami ananasu, zdobené granátovým jablkem a plátky kokosu.
Ingredience:
100 g | kulatozrnné rýže |
100 g | oloupaného ananasu |
30 g | másla |
500 ml | mléka |
2 lžíce | cukru |
1/2 ks | vanilkového lusku |
špetka soli | |
voda | |
Na ozdobu: | |
50 g | kokosových plátků |
1 ks | granátového jablka |
Postup:
1. Rýži propláchneme pod tekoucí studenou vodou a předvaříme v lehce osolené vodě
2. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme vanilkovou dřeň, máslo, vmícháme předvařenou rýži a dovaříme ji, aby byla úplně měkká až krémovitá a nakonec ji osladíme
3. Oloupaný ananas nakrájíme na drobné kostičky
4 Do pohárů nebo sklenic klademe vždy vrstvu rýže, pak ananas a postup opakujeme dokud není pohár plný.
5. Ze zralého granátového jablka vyjmeme semínka a poháry jimi rovnoměrně ozdobíme a dozdobíme plátky kokosu.