REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ryzec syrovinka s anglickou slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi na slanině a cibuli podušené plátky syrovinky, ke konci doplněné anglickou slaninou a ochucené kořením.


Ingredience:
500 gryzce syrovinky
250 ganglické libové slaniny v celku
50 gslaniny
2 kscibule
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Slaninu nakrájíme na proužky, necháme ji na pánvi rozškvařit
2. Přidáme nakrájenou cibuli, očištěné, nakrájené syrovinky na plátky, jsou-li houby suché, podlijeme troškou vody a pod pokličkou podusíme doměkka
3. Když jsou houby měkké, přidáme na proužky nakrájenou anglickou slaninu, necháme vysmahnout tekutinu, ochutíme kmínem, pepřem a solí, tak 5 minut zprudka opečeme.

Doporučení:

Směs podáváme s pečenými brambory v troubě nebo chlebem.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy