Na pánvi na slanině a cibuli podušené plátky syrovinky, ke konci doplněné anglickou slaninou a ochucené kořením.
Ingredience:
500 g | ryzce syrovinky |
250 g | anglické libové slaniny v celku |
50 g | slaniny |
2 ks | cibule |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Slaninu nakrájíme na proužky, necháme ji na pánvi rozškvařit
2. Přidáme nakrájenou cibuli, očištěné, nakrájené syrovinky na plátky, jsou-li houby suché, podlijeme troškou vody a pod pokličkou podusíme doměkka
3. Když jsou houby měkké, přidáme na proužky nakrájenou anglickou slaninu, necháme vysmahnout tekutinu, ochutíme kmínem, pepřem a solí, tak 5 minut zprudka opečeme.
Směs podáváme s pečenými brambory v troubě nebo chlebem.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek