REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlé palačinky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Palačinky z hladké mouky, mléka, citronové kůry a vajec, usmažené na rozpáleném oleji dozlatova, servírovaní například s tvarohovou náplní nebo džemem, sypané vanilkovým cukrem a ozdobené šlehačkou.


Ingredience:
10 lžichladké mouky
0,5 lpolotučného mléka
2 ksvejce
nastrouhaná citronová kůra
olej na smažení
špetka soli
Na dohotovení:
pikantní marmeláda
tvarohová náplň
vanilkový cukr
šlehačka

Postup:

1. Do vyššího hrnku nalijeme mléko, přidáme celá vyklepnutá vejce, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru a dobře vše rozšleháme nejlépe metličkou
2. Postupně přidáváme hladkou mouku, za stálého kverlání, až získáme hladké, tekuté těsto
3. Do vroucího oleje na pánvičce lijeme naběračkou těsto, které se musí rozlít po celé pánvi, z obou stran smažíme palačinku dorůžova
4. Postup opakujeme, tenké palačinky naplníme například tvarohovou náplní, nebo pikantní zavařeninou, pak je srolujeme nebo ozdobně přeložíme a posypeme vanilkovým cukrem a ozdobíme šlehačkou.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy