REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlé skořicové lívance bez kynutí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejrychlejší lívance na světě. S práškem do pečiva budou hotové za pár minut, skvěle chutnají i s ovocem a šlehačkou.


Ingredience:
1 hrnekhladké mouky
3/4 hrnkumléka
2 lžíceoleje
1,5 lžičky prášku do pečiva
1 lsvejce
olej na smažení
moučkový cukr
mletá skořice
sůl

Postup:

1. Vejce s olejem lehce rozšleháme v mléce a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva
2 Pokud je třeba, můžeme přidat trochu mléka nebo naopak mouky, aby nám vznikla ta správná lívancová konzistence
3. Přidáme sůl a potom směs necháme 15 minut odležet
4. Smažíme po obou stranách na trošce oleje na středním plameni
5. Ještě horké obalujeme v cukru smíchaném se skořicí.

Doporučení:

Kdo chce, může ještě před obalováním lívance potřít rozpuštěným máslem. Báječné jsou i s jablečnými povidly nebo džemem a kysanou smetanou či tvarohem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy