REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlé meruňkové knedlíky bez kynutí (z odpalovaného těsta)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tenké těsto připravené odpalováním a tvarované do kuliček. Plněné čerstvými meruňkami. Použít ale můžete i jiné oblíbené ovoce.


Ingredience:
24 kspevnějších čerstvých meruněk
2 ksžloutku
500 mlmléka
250 ghrubé mouky
4 lžičkyoleje
špetka soli
K servírování podle chuti:
strouhaný perník
kysaná smetana
moučkový cukr
skořice
tvaroh
máslo
mák

Postup:

1. Mléko svaříme s olejem a solí, pak stáhneme plamen a vsypeme naráz všechnu mouku
2. Mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny a pak odstavíme
3. Necháme prochladnou, pak vmícháme dva žloutky a na prkénku, které lehce pomoučíme hrubou moukou, zpracujeme těsto
4. Rozdělíme je na dvě poloviny a z každé vytvoříme 12 kuliček
5. Ty zploštíme, vytvoříme kolečka (nebo oválky, jak to vyjde) a do každého zabalíme jednu celou, nevypeckovanou meruňku
6. Knedlíky pak po šesti házíme do lehce osolené vody a když vyplavou, dáme jim ještě asi tři minutky
7. Pak je vyjmeme a podáváme.

Doporučení:

My je máme nejradši s oslazenou zakysanou smetanou. Kdo chce, přidá navrch ještě moučkový nebo skořicový cukr, polije rozpuštěným máslem. Nebo použije tvrdý strouhaný tvaroh. Ale i mletý mák s moučkový cukrem je fajn.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy