Tento jednoduchý, hodně starý pokrm z brambor pochází z Liberecka. K rozmíchánkům se podával čistý oukrop bez brambor (česnečka), nebo se zapíjeli mlékem, či podmáslím. K pokrmu je vhodná i čalamáda, kysané zelí nebo kyselá okurka. Jedná se vlastně o šťouchané brambory s houbami.
Ingredience:
1 kg | brambor |
100 g | sušených hub |
2 ks | větší cibule |
sádlo | |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané brambory nakrájíme a povaříme se solí a kmínem
2. Na sádle opečeme do zlatova nakrájenou cibuli
3. Předem namočené sušené houby povaříme, vodu slijeme a houby nakrájíme na kousky
4. Z uvařených brambor slijeme vodu, rozšťoucháme, promícháme s usmaženou cibulkou a uvařenými houbami
5. Pokrm dochutíme pepřem a solí
6. Rozmíchánky na talíři můžeme posypat sušenou petrželkou, podáváme s čalamádou.