REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozmíchánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento jednoduchý, hodně starý pokrm z brambor pochází z Liberecka. K rozmíchánkům se podával čistý oukrop bez brambor (česnečka), nebo se zapíjeli mlékem, či podmáslím. K pokrmu je vhodná i čalamáda, kysané zelí nebo kyselá okurka. Jedná se vlastně o šťouchané brambory s houbami.


Ingredience:
1 kgbrambor
100 gsušených hub
2 ksvětší cibule
sádlo
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme a povaříme se solí a kmínem
2. Na sádle opečeme do zlatova nakrájenou cibuli
3. Předem namočené sušené houby povaříme, vodu slijeme a houby nakrájíme na kousky
4. Z uvařených brambor slijeme vodu, rozšťoucháme, promícháme s usmaženou cibulkou a uvařenými houbami
5. Pokrm dochutíme pepřem a solí
6. Rozmíchánky na talíři můžeme posypat sušenou petrželkou, podáváme s čalamádou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy